Doe mee aan de Game Bakery PCH Challenge!

Doe mee aan de Game Bakery PCH Challenge!

In de laatste jaren is innovatie in de (digitale) zorg in een stroomversnelling terecht gekomen. Er is veel aandacht en interesse om behandelingen thuis mogelijk te maken, zelf mensen hun eigen gezondheid te laten monitoren of preventief te werken aan mentale en fysieke gezondheid. Dit zijn kansen voor waardevolle oplossingen waarin ontwerpkeuzes rondom motivatie en gedrag het verschil maken. Wij willen ervoor zorgen dat deze keuzes niet slechts door zorgprofessionals worden gemaakt, maar in samenwerking met communicatie- en gameprofessionals.

De Game Bakery PCH Challenge is bedoeld om vraagstukken op te lossen met behulp van dit unieke perspectief. We laten E-health organisaties cases presenteren, waarop je als creatief bedrijf in twee weken een concept voor kunt formuleren. Deze concepten worden gepitcht, en een panel kiest welke ideeën (1 per case) €5.000 krijgen om een prototype uit te werken, bv een clickable prototype.

De Challenge bestaat uit de volgende stappen:

De Challenge is lichtvoetig in de vorm van een conceptuitwerking waarmee de eerste reacties bij de doelgroep gepolst kunnen worden. Het concept mag puur een pitchdocument zijn met schetsmatige aanvulling van ideeën, en het prototype (aan het einde van het traject, als je idee wordt geselecteerd) kan de vorm hebben van een clickable prototype. De Gemeente Groningen stelt hiervoor onder de winnaars een kickstartbudget van €5.000 ter beschikking.

Meer weten? Schrijf je in en ontvang het startpakket met een uitnodiging voor de online informatiebijeenkomst, de cases van de uitdagers en de spelregels.

De informatiedag die dient als kick-off is online op 11 februari.