Meet the Bakers: Luc van den Brand

Meet the Bakers: Luc van den Brand

Luc van den Brand is ook een lid van de Game Bakery. Op dit moment rond hij zijn Master studie af bij de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn specialiteiten zijn software architectuur, clean code en over het algemeen het ontwikkelen van robuuste systemen die de mogelijkheid bevatten tot het evolueren met groei. Zijn drijfveer is echter het ondersteunen van creativiteit door middel van technologie.

Luc van den Brand

Luc van den Brand

Hallo wereld! Mijn naam is Luc van den Brand. Op het moment rond ik mijn MSc studie in Computing Science af, terwijl ik ook bezig ben met onderzoek over L-systems en Language theory.

Ik heb Job ontmoet nadat ik al een paar jaar in dienst was bij de RUG. De realisatie van wat het leven als academicus zal voorstellen was niet positief voor mijn motivatie op dat moment van bestaan. Sinds ik een niet-te-stoppen regel-brekende rebel ben, besloot ik te werken aan een klein spelletje terwijl ik les aan het geven was als Student Assistent. Job zag dit, en besloot mij te introduceren aan de Game Bakery. Ik stichtte mijn bedrijf slechts een paar maanden later.

Het spel, zoals velen, ontwikkelde zich niet verder dan een grappig open-source projectje. Echter, het werk dat ik kan doen heeft ervoor gezorgd dat ik een plek heb om mijn creatieve genot uit te halen. Als een onverwacht gevolg ben ik ook mijn academische carrière meer gaan waarderen.

Mijn tijd bij de universiteit heeft mij geleerd om projecten op een architecturaal niveau te te behandelen. Grote en/of complexe projecten worden stevig geanalyseerd, onderzocht en uitgedacht. Hierbij wordt de laatste academische vooruitgang in gedachten gehouden voordat ondoordachte besluiten worden gemaakt of dat er enkel gekeken wordt naar wat dan ook maar hip is op het moment. Deze academische training heeft mij altijd een voordeel gegeven als programmeur, maar natuurlijk is het omgekeerde ook waar: werken in de game industrie heeft mij de voordelen van wendbaarheid en spontaniteit geleerd. Het meest belangrijke voor een programmeur blijft echter het belang van empathie voor je collega’s. Niet alleen jij moet lol hebben in je eigen vak, creatievelingen moeten even enthousiast worden van wat de code voor hun mogelijk maakt.

Hoe combineert Luc creativiteit met zijn studie? Lees het op zijn website, GitHub, Twitter of LinkedIn!