Meld je aan voor de prijsuitreiking van de PCH Challenge!

Meld je aan voor de prijsuitreiking van de PCH Challenge!

In februari vonden de eerste stappen van de PCH Challenge plaats in de vorm van een online bijeenkomst en een designtraject van twee weken. Het is nog niet volledig afgelopen, maar het harde werk van de creatievelingen is gedaan. De concepten zijn ingediend en worden de komende tijd bekeken door een expertpanel, waarna deze de gelukkigen kiest die de volgende stap van het traject in gaan. Een mooi moment om terug te kijken op het proces tot nu toe.

Ons avontuur begon met het benaderen van partijen die een casus wilden indienen waarop de creatieve industrie oplossingen of verbeteringen zou aandragen. We hadden ruimte voor acht uitdagers en waren blij dat we deze acht plekken hebben gevuld. Deze partijen zijn Health-i Check, Van Curatie naar Preventie, PCH Ecosysteem, LOOK, Lifelines, SleepInSync, Ancora, en Zodos. In samenwerkingen met hen formuleerden we de cases op een consistente manier, om de presentaties zo vloeiend mogelijk te maken en een duidelijk format te scheppen voor de creatievelingen. De cases liepen uiteen van de noodzaak voor betere onboarding tot het leuker maken van een dienst voor blinden en slechtzienden.

Screenshot van een van de presentaties tijdens de infodag

Op 11 februari was de online infodag die als startpunt diende voor de challenge. Hierbij waren meer dan dertig mensen aanwezig waaronder vertegenwoordigers van de E-healthpartijen als creatives. Onder begeleiding van leden van de Game Bakery werden de cases gepitcht in verschillende digitale presentatiezalen en werden daarna vraag- en antwoordsessies gehouden in breakout rooms.

Na de infodag had men twee weken om concepten op papier te zetten. Met hulp van mede-organisator Project Gamify werd er voor een deel van de gegadigden nog een brainstormsessie georganiseerd. Dit hielp veel van hen om de ideeën uit te kristalliseren en op de juiste manier te documenteren. Uiteindelijk leverden 11 creatieve partijen een totaal van 14 pitches in! De meeste aanmeldingen waren voor de modulestore van PCH Ecosysteem, en voor elke case zijn pitches ingediend! Voor de case van LOOK werkten zelfs vijf leden van de Game Bakery samen zo geïnteresseerd dat ze besloten als één groot team hun oplossing in te dienen.

De volgende stap is de beoordeling door het expertpanel onder leiding van Nick Degens, Lector User-Centered Design van de Hanzehogeschool Groningen. Deze bekijkt binnenkort alle inzendingen en op 11 maart wordt in een live broadcast de selectie (van maximaal 8 pitches) bekend gemaakt. De selectie wordt gepresenteerd door Nick Degens, Berndt Benjamins (Wethouder Economie & Innovatie, Gemeente Groningen), Anja van der Heide (Programma PCH-Ecosysteem UMCG), Martin Smit (Directeur Innovatiecentrum UMCG) en Robin Brouwer (Game Bakery; Project Gamify).

Meld je nu aan voor de live broadcast van de prijsuitreiking op 11 maart vanaf 12:30!