Hoe samenwerking leidt tot meer: Quest Vault

Hoe samenwerking leidt tot meer: Quest Vault

Mensen hebben vaak grote ideeën en veel ambitie. Maar wat moet je doen als je een skillset erbij wilt hebben die je zelf niet hebt? Bij de Game Bakery stimuleren wij externe en interne kruisbestuivingen, zodat leden samen sterker staan en kunnen werken aan grotere projecten en ambitieuzere producten.

Zo zijn een half jaar geleden onze leden GPS Play, Deep Hive en Vormulae een samenwerking gestart genaamd Quest Vault. Met de games van Robert-Jan Zandvoort, het design van Hugo Passarinho en de DevOps/webdesign kennis van Bram Dingelstad maken ze GPS city games beschikbaar voor particulieren.

Quest Vault heeft als motto ‘Adventures Everywhere’ en zal outdoor digitale avonturen leveren aan iedereen die hongerig is naar een avontuur in zijn of haar eigen stad, op eigen telefoon.

“In eerste instantie zullen dit games van GPS Play zijn, maar het is de bedoeling om ook nieuwe games te gaan maken.” zegt Robert-Jan, de Bedenker van de spellen. “Verder zijn we aan het kijken of we dit soort games kunnen koppelen aan evenementen.”

In het kader hiervan is er als pilot project een game ontwikkeld die tijdens het Kadepop festival in Groningen werd gespeeld! Op het terrein van Kadepop waren 12 grote borden met QR codes geplaatst. In het spel moest je het terrein verkennen en alle QR codes zien te scannen. Sommige codes waren goed vindbaar, maar voor anderen moest je echt flink zoeken. Na het scannen kreeg je een vraag te zien die betrekking had op de plek waar je op dat moment was. Ook was aan elke locatie een foto opdracht gekoppeld.

“In totaal hebben er die dag wel 200 mensen het spel gespeeld” meldt Bram. “We kregen veel enthousiaste reacties en er zijn fantastische foto’s gemaakt!”

Vorige week is er samen met de organisatie van Kadepop afgesproken om volgend jaar het spel weer in te gaan zetten.
Het spel zal dan een centrale rol krijgen tijdens het festival en zal ook relevantie informatie voor bezoekers bevatten.

Bij de Game Bakery zien we dus dat leden méér kunnen als ze samenkomen. Van drie verschillende skillsets naar een spel presenteren op Kadepop.

Meer weten over Quest Vault? Bekijk hun website en blijf op de hoogte via de Game Bakery mailinglijst voor meer leuke projecten!