Meet the Bakers: Job Talle

Meet the Bakers: Job Talle

De game bakery bestaat uit een unieke combinatie van leden met verschillende achtergronden en opleidingen. “Meet the Bakers” gaat verder met Job Talle, een lokale ondernemer met een academische achtergrond in kunstmatige intelligentie en zijn eigen software-ontwikkelingsbedrijf.

Job Talle

Job Talle

Mijn naam is Job Talle. Gedurende vijf jaar heb ik kunstmatige intelligentie gestudeerd en tegelijkertijd mijn software-ontwikkelingsbedrijf opgebouwd. Tijdens de eerste jaren heb ik de Game Bakery mede opgericht met drie andere lokale ondernemers, voornamelijk om ons professionele netwerk een plek te geven en te laten groeien.

Tegelijkertijd studeren en werken was een uitdaging. In de praktijk ben je meer met het ene ding bezig dan met het ander. In onze faculteit werd er van studenten verwacht dat ze fulltime (of meer) konden besteden aan de studie. Werken gaf daarentegen een fijne afleiding van het zeer theoretische academisch werk. De laatste tijd word ik regelmatig ingehuurd om prototypes of nieuwe technologieën te ontwikkelen. Dit werk lijkt veel op academisch onderzoek, er is alleen een niet-theoretisch resultaat vereist aan het eind van het traject. Dit laatste is voor mij één van de meest belonende aspecten van een project. Hoewel ik mijn huidige carrière niet zou inruilen voor een academische, zijn academische vaardigheden erg nuttig en soms zelf essentieel in ons werk.

Tijdens het studeren en werken op de universiteit heb ik een aantal andere mensen ontmoet met wie ik nu dagelijks samenwerk. Normaliter werk ik samen met Daniel (Lion’s den software). Soms met Jochem (Jochem Baas intelligent systems) en Luc van den Brand, die ik ontmoet heb tijdens het geven van een computer graphics course.

Heb jij vragen over kunstmatige intelligentie? vind Job op website, GitHub Twitter or LinkedIn!